Slide background Што можеме да направиме да ја заштитиме озонската обвивка ?
Slide background

Земјата без озон е како куќа без покрив !

Slide background

Да ја заштитиме планетата

од глобалното затоплување

Slide background

Грижи се за планетата земјата

мисли на нашите поколенија

supportsmall-icon

 ОНЛАЈН ПОДДРШКА

Со цел исправно да ги насочиме Вашите барања за поддршка и подобро да Ве опслужиме, Канцеларијата за заштита на озонската обвивка отвори систем со тикет поддршка преку својата  онлајн платформа.

project

СПРОВЕДУВАЊЕ ПРОЕКТИ

Во годините на своето постоење, канцеларијата за заштита на озонска обвивка  успешно спроведува проекти кои имаат за цел намалување на емисијата на штетни гасови кои негативно влијаат на озонската обвивка.  Дел од проектите ……..

training-iconОБУКИ

Нашата канцеларија, спроведува обуки за сервисери на опрема – физички лица, фирми сервисери на опрема, обуки за фирми сопственици на опрема како и обуки за инспектори на опрема….

________________________________ Вести ________________________________

 

Тематски состанок за План за Елиминација на HCFC (HPMP)

БЕЛГРАД – Србија,
29 Ноември – 01 Декември 2016 година.
Регионалната мрежа на Озон за Европа и
Централна Азија (ECA мрежата) на
Акционата програма Озон UNEP DTIE
во соработка со Министерството за …

Работилница за сервисери и инспектори на опрема - Битола 26.09.2016

rabbit092016bannerНа 26.09.2016 во Битола беше одржана работилница на која учество земаа серивсерите на опрема , како и инспекторите за животна средина и сопствениците на опрема. Работилницата беше поделена во два дела…..

Меѓународен ден на озонската обвивка - 16.09.2016

ozonday2016

Генералното собрание на Обединетите нации го прогласи 16 Септември
како Меѓународен ден за заштита на озонската обвивка…..

Работилница за сервисери и инспектори на опрема - Струмица 09.09.2016

rabstr09092016banner

На 09.09.2016 во Струмица беше одржана работилница на која учество земаа серивсерите на опрема , како и инспекторите за животна средина и сопствениците на опрема. Работилницата беше поделена во два дела…….

Работилница за сервисери и инспектори на опрема – Скопје 05-06.05.2016

rabsk05052016banner

На 05.05.2016. и 06.05.2016 одржани се тематски работилници во Скопје. На работилницата на 05.05.2016 присутни беа сервисерите на опрема што содржи средства за ладење, додека пак на работилницата на 06.05.2016 присутни беа инспекторите за живтона средина и сопствениците на опрема која содрѓи средства за ладење

__________ Престојни Настани __________

 

Годишен состанок на регионалната мрежа за заштита на озонската обвивказа Европа и Централна Азија

Охрид, Македонија
10-12 мај, 2017, (ECA состанок)
11-13 мај, 2017 (IIR конференција за ладилна техника)

Основање на институционална и законска рамка за подготовка на намалување на HFC врз основ на Кигали Амандманот регионалната мрежа за заштита на озонската обвивка за Европа и земјите од централна Азија (ECAмрежа), Програмата за заштита на животната средина при Обединетите нации –  OzonAction програмата и Министерството за животна средина и просторно планирање на Република Македонија во соработка со UNDP Македонија, организираат годишен состанок на ECA мрежата во Охрид, Македонија од 10-12 мај, 2017 година…….

повеќе >>